O nas

Istriana Malvazija

Istriana Malvazija: Edinstvena vinska izkušnja iz srca Istre

Istrska Malvazija je vino, ki se je rodilo iz strasti in izkušenj, pridobljenih iz starodavnih tradicij. Skrbno izbrano grozdje se preoblikuje v edinstven in neponovljiv nektar, ki ohranja močno vez z ozemljem. Izdelava končnega izdelka ima edinstvene lastnosti, ki so plod podnebja, tal, morfološke tvorbe okolja ter izvora grozdja, kar naredi to vino avtohtono.

Nekaj deset metrov od morja raste Istrska Malvazija, obogatena z nezgrešljivimi slanimi notami in komaj šepetanimi aromami ter sadnimi okusi. Mehkost mediteranskega podnebja ter posebna
apnenčasta in mineralna narava rdeče zemlje negujejo značilnosti vinogradov.

Iz iste domače sorte grozdja, a z mitskim grškim poreklom, pridobimo Malvazijo Cuvèe du Vigneron, ki počiva 24 mesecev, preden energično izrazi vso svojo dediščino okusov. Poleg tega ustvarjamo tudi Rosé, ki s svojimi odtenki barve in vonji divjega jagodičja navdušuje ljubitelje vin.

Vabljen si, da se potopiš v drugačen okus Istriane, v edinstveno izkušnjo in užitek pitja tega čudovitega vina. Odkrij čarobnost Istre skozi vsak požirek in doživi nepozabno vinsko potovanje.

V zadnjem času smo pri podjetju Istriana spremljali rastoče zanimanje strank za izbrana vina iz različnih vinorodnih regij. Z veseljem sporočamo, da smo razširili našo ponudbo in zdaj ponujamo ali bomo ponujali izbrana vina, ki jih vinogradniki pridelujejo z našo pomočjo iz Colia, Goriških brd, Vipavske doline, Krasa in Istre.

Vsi ti vrhunski vinarji so združeni pod blagovno znamko Istriana, ki predstavlja vrhunsko kakovost in edinstven karakter vsake regije. S tem korakom smo želeli razširiti našo ponudbo in omogočiti strankam dostop do še večje raznolikosti okusov in arom, ki jih ponujajo vinorodna območja. Poleg že priljubljenih Istrskih vin smo dodali tudi Briška vina. Vsako vino nosi pečat vrhunskega znanja in strasti vinogradnikov, ki skrbijo za vsak korak pridelave.

Istriana predstavlja spoštovanje tradicije in inovacij ter združuje bogato dediščino vsake regije v vsaki steklenici. Naš cilj je ponuditi strankam nepozabno vinsko izkušnjo, ki bo navdušila njihove brbončice in jih popeljala na popotovanje skozi raznolike okuse vinorodnih območij.

Z veseljem te vabimo, da odkriješ bogastvo okusov Istriane in se prepustiš čarom vinorodnih regij. Bodi del te edinstvene zgodbe o strasti do vina, tradiciji in kakovosti - bodi del Istriane.